homeEcho van MajiayaoKeramiekprijs De Kei Delftse Keramiek Dagenarchiefover SKPD

Echo van Majiayao - Veertien internationale kunstenaars interpreteren een 5000 jaar oude keramiek cultuur.

14 mei 2022 - 25 juni 2022

In het voorjaar van 2019 is Simone Haak, medeoprichter en eigenaar van Galerie Terra Delft, met 14 kunstenaars naar noordwest China afgereisd om daar een artist-in-residence project te doen. Dit vond plaats in Majiayao, de plaats waar begin vorige eeuw archeologisch een schat aan neolithische aardewerk potten is gevonden. De deelnemers zijn internationaal geselecteerd door Simone Haak in samenwerking met het wereldwijd opererende IAC, International Academy of Ceramics. De kunstenaars maken divers werk; van potvormen tot sculpturen, al dan niet realistisch of abstract. Er is contact gezocht met de locale ambachtslieden die de replica’s vandaag de dag vervaardigen om de technieken te bespreken. Vanuit al die impressies togen de kunstenaars aan het werk. De resultaten vertoonden een mooie mix van afgeleiden van de Majiayao cultuur en de individuele identiteiten van de kunstenaars uitgedrukt in keramische objecten en sculpturen.

De tentoonstelling is ingericht in de kerk en is vrij toegankelijk voor ieder die de kerk bezoekt (entree € 6,50). Door het onderwerp en de internationale statuur wordt er uit meerdere hoeken belangstelling verwacht. Het gaat hier immers over hedendaagse kunst, archeologie, design en decoratie.

De opening op 14 mei 2022 werd gedaan door burgermeester Marja van Bijsterveldt, de Chinese ambassadeur in Nederland Tan Jian en door Simone Haak.

De deelnemende kunstenaars zijn: Morten Løbner Espersen – Denemarken / Mieke Everaet - België / John Higgins – Groot Brittannië / Marc Janssens – België / Liesbeth Kamp – Nederland / Sangwoo Kim – Frankrijk / Jackson Li - China / Jay Lu – Nieuw Zeeland / Martin McWilliam – Duitsland / Mechtild Paauwe – Nederland / Saskia Pfaeltzer -  Nederland / Paul-Robin Sjöström – Zweden / Hidemi Tokutake – Japan / Vilma Villaverde – Argentinië

Majiayao pot, replica 2021, h.44x48,5x42cm, handgedecoreerd door Yan Xiaohu - Lintao (CN)1

De SKPD is op zoek naar vrijwilligers; heb je belangstelling om ons in de activiteiten te ondersteunen meld je dan aan via info@skpd.nl.

banner met logo

SKPD © 1995-2020 | Made with by xmflsct