homeKeramiekprijs De Kei 2023Delftse Keramiek Dagenarchiefover SKPD

Delftse Keramiek Dagen 2023

24 juni 2023 - 25 juni 2023

Delftse Keramiek Dagen

Een manifestatie in Delft waar de actuele keramiek centraal staat in context met de stad en haar bewoners. De keramiekmarkt van Delftse Keramiek Dagen vindt plaats in het laatste weekend van juni, op 24 en 25 juni 2023. De Stichting Keramiek Promotie Delft (SKPD) organiseert deze manifestatie, die Delft als keramiekstad op de kaart zet.

De keramiekmarkt geeft slechts een beperkt beeld van keramiek en duurt slechts twee dagen. De organisatie heeft een brede manifestatie voor ogen waarbij samenwerkingen tussen partijen en mensen plaatsvinden, op verschillende manieren en niveaus en op verschillende locaties in Delft. De SKPD organiseert de activiteiten die hieraan gekoppeld zijn en die de keramiekpromotie omarmen. Temeer omdat deze activiteiten in het algemeen geen commercieel motief hebben en de SKPD geen winstoogmerk heeft.

meer informatie: www.delftsekeramiekdagen.nl

Programma

Winnaar editie 2023: Margot Thyssen

Persbericht winnaar editie 2023

De ervaring telt mee!

In 2022 is de eerste editie van start gegaan van Delftse Keramiek Dagen. Dankzij het uitgebreide programma van het 36-jarig jubileum van Galerie Terra Delft was er naast de keramiekmarkt veel te zien en te beleven op keramiek gebied.

Het overgrote deel van de deelnemers aan de keramiekmarkt heeft ook voor de volgende editie zijn medewerking toegezegd; er is duidelijk genoeg verdiend en er was een voldoende positieve ervaring om weer terug te keren.

De ervaring van het organiserende team heeft zijn vruchten al afgeworpen en wordt nog steeds dankbaar ingezet om het succes te vergroten. Hierbij is de ervaring van Herman Weyers als voormalig eigenaar van een evenementenbureau onontbeerlijk, ook wat betreft de contacten met de lokale overheid en horeca. De expertise van keramiste Ellen Rijsdorp, opgedaan als deelnemer aan vele internationale markten, maakt dat de deelnemers zich gezien en begrepen voelen. De bestuurservaring van Mieke van Gorcom zorgt dat de het grote geheel in de gaten wordt gehouden. En de bijdrage de eigenaren van Galerie Terra Delft uit zich in het maken van persberichten en projectbeschrijving, subsidie aanvragen en het optrommelen van klanten en internationale contacten.

Nu is er de tweede editie en kunnen we de ervaringen van de vorige keer meenemen. Nu denken Delftse ambtenaren mee hoe we dit initiatief kunnen bestendigen en behouden voor de toekomst. Met wat meer vrijwilligers kunnen we nog veel meer bereiken. En de informatie van vorig jaar helpt zeker om meer publiciteit te krijgen; nu zijn er foto’s en is er reële informatie te delen.

poster vierkant

logo Nordermeer vrijstaand

Mede mogelijk gemaakt door:

Fonds1818 logo RGB Rood 1.0.png klein

Delft logo

logo-ofd

SHDJ

Organisatie Delftse Keramiek Dagen

2023 Foto Koos Bommelé - ingang Nieuwe kerk 01

SKPD © 1995-2020 | Made with by xmflsct